Zlatna mladost na Srebrnom jezeru

objavljeno u: Vesti

U subotu, 10.septembra na Srebrnom jezeru i u Velikom Gradištu održana je manifestacija “Zlatna mladost” . Ovom manifestacijom je na najlepši način završeno kulturno leto 2016.
Početak manifestacije obeležila je pionirska utakmica košarkaških klubova “Mladost“ iz Bele Palanka i “VG“ iz Velikog Gradišta. Ova revijalna utakmica odigrana je na terenima košarkaškog kampa našeg proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića “TEO4”. U sportskom duhu, nakon ove utakmice, u prelepom ambientu, na samoj obali Srebrnog jezera, odigrani su mečevi u odbojci na pesku.
Po završetku sportskog dela programa, za učesnike festivala priređeno je krstarenje brodom “Ana” koje je oduševilo sve prisutne, a pogotovu najmlađe koji su prvi put imali priliku da plove najlepšom Evropskom rekom.
U drugom delu programa koji se odvijao u gradskom parku, Turističke organizacije Velikog Gradišta, Bele Palanke i Vlasotinca, predstavile su turističke potencijale svojih opština.
Tako su posetioci imali priliku da uživaju u u neodoljivom ukusu belopalanačkih banica i promociji Vinskog bala koji je jedna od značajnijih manifestacija u Vlasotincu. Turistička organizacija opštine Veliko Gradište, imala je zanimljivu prezenaciju svojih potencijala a na štandu su govorili predsednik opštine gospodin Dragan Milić i direktorka Turističke organizacije Dajana Stojanović.
Program na sceni otvorila su dva plesna studia “FANTASY“ iz Vlasotinca I “SPEKTAR“ iz Kraljeva. U nastavku programa predstavili su se mladi rok sastavi, a muzičari su dominirali na sceni. Jako dobar utisak su ostavili: “Ekperiment“ iz Bele Palanke, “Vreme čuda“ iz Beograda i “Revoltni peron“ iz Velikog Gradišta. Svim učenicima manifestacije, predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić podelio je zahvalnice, a ovom prilikom istakao je da je Srbija dobila još jednu značajnu manifestaciju koja pruža šansu mladim ljudima da svoje ideje i talente predstave široj javnosti.
Nakon predstavljanja talentovanih mladih ljudi koji su pokazali svoju stvaralačku kreativnost, predivno veče, spektakularnim koncertom zatvorile su “Neverne bebe“.
Manifestacija “Zlatna mladost na Srebrnom jezeru”, koja je ove godine prvi put organizovana, premašila je sva očekivanja.