Златна младост на Сребрном језеру

објављено у: Вести

У суботу, 10.септембра на Сребрном језеру и у Великом Градишту одржана је манифестација “Златна младост” . Овом манифестацијом је на најлепши начин завршено културно лето 2016.
Почетак манифестације обележила је пионирска утакмица кошаркашких клубова “Младост“ из Беле Паланка и “ВГ“ из Великог Градишта. Ова ревијална утакмица одиграна је на теренима кошаркашког кампа нашег прослављеног кошаркаша Милоша Теодосића “ТЕО4”. У спортском духу, након ове утакмице, у прелепом амбиенту, на самој обали Сребрног језера, одиграни су мечеви у одбојци на песку.
По завршетку спортског дела програма, за учеснике фестивала приређено је крстарење бродом “Ана” које је одушевило све присутне, а поготову најмлађе који су први пут имали прилику да плове најлепшом Европском реком.
У другом делу програма који се одвијао у градском парку, Туристичке организације Великог Градишта, Беле Паланке и Власотинца, представиле су туристичке потенцијале својих општина.
Тако су посетиоци имали прилику да уживају у у неодољивом укусу белопаланачких баница и промоцији Винског бала који је једна од значајнијих манифестација у Власотинцу. Туристичка организација општине Велико Градиште, имала је занимљиву презенацију својих потенцијала а на штанду су говорили председник општине господин Драган Милић и директорка Туристичке организације Дајана Стојановић.
Програм на сцени отворила су два плесна студиа “ФАНТАСY“ из Власотинца И “СПЕКТАР“ из Краљева. У наставку програма представили су се млади рок састави, а музичари су доминирали на сцени. Јако добар утисак су оставили: “Екперимент“ из Беле Паланке, “Време чуда“ из Београда и “Револтни перон“ из Великог Градишта. Свим ученицима манифестације, председник општине Велико Градиште Драган Милић поделио је захвалнице, а овом приликом истакао је да је Србија добила још једну значајну манифестацију која пружа шансу младим људима да своје идеје и таленте представе широј јавности.
Након представљања талентованих младих људи који су показали своју стваралачку креативност, предивно вече, спектакуларним концертом затвориле су “Неверне бебе“.
Манифестација “Златна младост на Сребрном језеру”, која је ове године први пут организована, премашила је сва очекивања.