Затворен јесењи узгојни испит на Сребрном језеру

објављено у: Вести

У  суботу 26. октобра, на Сребрном језеру свечано је затворен јесењи узгојни испит – ХЗП. Овај догађај одржан је у општини Велико Градиште  у организацији Српског „Duutsch Drahthaar“ клуба, Кинолошког савеза Србије и Светског савеза за оштродлаке немце – DDWV e.V.  Домаћини и логистичка подршка у организацији ХЗП-а били су: Општина Велико Градиште, јавне установе као и ловачке секције.

Испит који је одржан признаје се у DDWV e.V.-у и DDV-у а добијане су Немачке оценске листе. На испиту су судиле судије из Немачке и Србије (судије са лиценцом ДДWВ-а). Оцењивани су пси узгајивача из целе Европе, а апсолутни победник био је Драгиша Цветуљски који има пребивалиште у Немачкој. Награде је уручио главни организатор испита, генерални вођа Светске организације за Немачког оштродлаког пса Улрицх Аугстеин.

Хуманитарна организација “Србија великог срца” укључила се у програм свечане церемоније затварања испита, а најмлађи чланови удружења, специјално за ову прилику, израдили су медаље са знаком удружења које су даривали победницима. Дирнути циљевима којима тежи хуманитарна организација, учесници испита прикупили су новчана средства која су донирали удружењу. Јелена Марковић, председница Србије великог срца, захвалила се у име свих оних који то не могу сами да учине, и истакла је да ће новац бити употребљен за различите пројекте који ће у многоме помоћи члановима удружења, као и за тренинг паса који помажу деци са различитим облицима инвалидитета. Такође, позвала је ове људе великог срца да нам се врате у Велико Градиште као туристи и пријатељи града.

Учесницима ХЗП-а организатори су приредили низ занимљивих догађаја као и излете у Рамску тврђаву и Римски војни логор Виминацијум.