U susret Međunarodnom danu reke Dunav edukativni i sportsko-rekreativni program za decu

objavljeno u: Vesti

U susret Međunarodnom danu reke Dunav, JVP „Srbijavode“ zajedno sa svojim resornim ministarstvom i Republičkom direkcijom za vode i Opština Veliko Gradište sutra će u Velikom Gradištu organizovati edukativne radionice za decu iz vrtića i osnovnih škola, kao i sportsko-rekreativni program, punjenje vreća za odbranu od poplava peskom i takmičenje u odbojci na pesku.

Kroz interaktivnu radionicu deca će imati prilike da se upoznaju sa prirodnom katastrofom koja je jedna od najčešće zastupljenih na ovom području i kako da se ponašaju u slučaju da se nađu u istim.

JVP „Srbijavode“ je na svojoj onlajn platformi postavio kviz za učesnike koji mogu da provere svoje znanje o reci Dunav.

Osnovna poruka ovih i drugih aktivnosti je da je naša odgovornost briga o ovom neprocenjivom bogatstvu, prema kom treba da se svesno, savesno i pravilno ophodimo svakog dana.

Cilj ovakvih radionica jeste da deca kroz aktivnost koju rado praktikuju – igru – uče o važnosti proekološkog ponašanja prema prirodi i životnoj sredini. Ljubav prema životnoj sredini i njena uloga u zdravom odrastanju, rastu, razvoju i vaspitanju dece je nezaobilazna.

Proverite svoje znanje u kratkom kvizu na sledećem linku: https://www.srbijavode.rs/dandunava/