Туристички форум Србије

објављено у: Вести

Туристички форум Србије који је одржан 26. и 27. септембра у Великом Градишту окупио је запослене у регионалним, градским и општинским Туристичким организацијама, представнике Министарства трговине, туризма и телекомуникација као и Туристичке организације Србије.
Отварање догађаја организовано је на Рамској тврђави, а учеснике Форума дочекали су Средњовековни јунаци као и ловци са изложбеним ловним птицама. Након обиласка тврђаве и поруке добродошлице директорке ТО Велико Градиште Дајане Стојановић, организован је коктел.
Другог дана форума, у хотелу “Danubia park” на Сребрном језеру одржана је церемонија званичног отварања радног дела предавања и панела. Уводна обраћања имали су Рената Пинџо – помоћница министарке МТТТ-а, Марија Лабовић – директорка ТОС-а, Драган Милић председник Општине Велико Градиште као и Зураба Полоикашвилија, генерални секретар Светске туристичке организације који се обратио видео поруком. Након поздравних говора одржан је округли сто на тему: „Постковид суочавање са одливом кадрова из туризма. Људски ресурси као међа између успешних и неуспешних дестинација“ а учесници су били Зоран Мартиновић- директор националне службе за запошљавање, проф.др Георги Генов ХОРЕС, Горан Ковачевић – директор хотела „Viceroy Kopaonik“ и Владимир Живановић – директор Туристичке организације Златибор а модератор овог панела био је Др Милан Ћулић, Центар за истраживање и студије туризма. Након кратке паузе, одржано је фантастично предавање и радионица на тему „Story telling“ а предавачи су били Стефан Момчиловић, блогер (Мома око света) и Marko Edge, блогер. Кроз едукативне програме и радионице, представници туристичких организација разменили су искуства и упознали су се са актуелним изазовима и савременим трендовима у промоцији туристичке понуде Србије.
У поподневним часовима организована је вожња бродом уз водича (примена “Сторy теллинга“ у пракси), до Голупца уз обилазак Голубачке тврђаве. Светски дан туризма, туристички радници провели су на најлепшој Европској реци, а размена искустава уз дружење са колегама из бранше донело је велики број нових идеја, креативних решења и предлога за реализацију многобројних пројеката који нас очекују.
Као и сваке године, форум је завршен уз заједничко дружење на свечаној вечери, а позитивне утиске са Сребрног језера колеге су понеле широм Србије. Цео догађај пропратили су многобројни медији са националном фреквенцијом који су у оквиру форума обишли и Манастир Нимник као И Народни Музеј у Великом Градишту.
Форум се одржао након паузе условљене пандемијом, а поводом Светског дана туризма. Организатор догађаја је традиционално Туристичка организација Србије а овогодишњи домаћин била је Туристичка организација општине Велико Градиште.