Туристичка понуда општине Велико Градиште на овогодишњем сајму туризма

објављено у: Вести

Највећа туристичка манифестација у земљи и региону југоисточне Европе, 39. Међународни сајам туризма, одржаће се од 23. до 26. фебруара. Слоган овогодишњег сајма „Уживајте на време“ шаље јасну поруку свим људима који воле да путују, да је сајам најбоља прилика да се ближе упознају са понудама различитих туристичких дестинација, како из земље тако и широм света, да упореде цене различитих агенција, авио компанија, хотела, да се информишу шта је оно што ће бити актуелно ове године, или једноставно да уплате по нижим ценама летовања на већ познатим местима. Земља партнер овогодишњег сајма туризма биће Црна Гора која захваљујући свом географском положају и природним ресурсима представља прави изазов за туристе.

Србија ће своје туристичке потенцијале представити у хали 4. Акценат ће ове године бити стављен на велике могућности које Србија пружа туристима. Природне лепоте, одмор покрај река и језера, спорт, рекреација и авантура само су неки од шаренолике лепезе ресурса које се нуде модерном туристи.

Туристичка организација општине Велико Градиште наступиће и ове године самостално на сајму туризма. Припреме су у току, а посетиоци сајма имаће прилику да ове године на нашем штанду уживају у једном потпуно новом доживљају, захваљујући мултимедијалном обиласку дестинације кроз виртуелне шетње. Штанд ће својим дизајном, на интересантан начин, привући љубитеље спортског и авантуристичког туризма, а свакако ће доминирати Сребрно језеро као туристичко место које током туристичке сезоне привуче око 700.000 посетиоца, и сваке године оствари преко 30.000 ноћења.

Главни дан наше презентације биће 24.фебруар, а туристичку понуду презентоваћемо у великој конференцијској сали (хала 4 Београдског сајма) од 11,00 до 13,00 часова. На презентацији ће говорити  председник општине Велико Градиште Драган Милић, директорка Туристичке организације општине Велико Градиште Дајана Стојановић, представник кошаркашког кампа „ТЕО4“ Милоша Теодосића, представник музичког фестивала „Уранак“ и Снежана Милошевић, организатор ликовне колоније. Посетиоци презентације имаће прилике да уживају у наступу Ансамбла народних игара и песама „Властимир Павловић Царевац“ као и у изложби слика Удружења ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ из Пожаревца. На презентацији ће се говорити о постигнутим резултатима и акцијама које је наша општина покренула у циљу јачања туристичке понуде као и о инвестицијама и примерима добре праксе. Камп „ТЕО4“ успешно је завршио своју прву сезону на Сребрном језеру а припреме за 2017. увелико трају, организатори највећег догађаја у Србији у оквиру првомајских празника говориће о омладинском туризму и најавити Уранак фестивал на Сребрном језеру, а биће представљена и ликовна колонија, која нас очекује у току године.

Дружење ће се наставити пригодним коктелом и посетом штанаду општине Велико Градиште.

У оквиру припрема за наступ на сајму, раде се нови проспекти, туристички спотови и различити промотивни реквизити који ће употпунити доживљај.  Изузетан мултимедијални пратећи програм на штанду, посетиоцима ће донети незаборавно искуство, а туристима већ добро позната понуда општине Велико Градиште свакако ће бити презентована на другачији, модернији и интересантнији начин.

Хала 4, Београдски сајам Туризма, штанд Туристичке организације општине Велико Градиште, дођите и УЖИВАЈТЕ НА ВРЕМЕ.