Svečano zatvoren “SILAFEST“ 2016.

objavljeno u: Vesti, Manifestacije

U petak, 2. septembra, u gredskom parku u Velikom Gradištu, održana je se ceremonija svečanog zatvaranja međunarodnog Festivala kratkog Turističkog i Ekološkog filma SILA-FEST 2016.
Veliko Gradište je u protekloj nedelji bilo domaćin filmskim stvaraocima dokumentarnih beleški iz celog sveta. Mnogobrojni posetioci, ljubitelji filmske umetnosti, na večernjim projekcijama, bili su u mogućnosti da uživaju u najboljim filmskim ostvarenjima i premijerama kratkih dokumentarnih filmova iz sveta turizma i ekologije. Žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka imao je težak zadatak da oda priznanje najuspešnijim filmskih ostvarenjima iz celog sveta.
Na ceremoniji zatvaranja govorili su Predsednik opštine, gospodin Dragan Milić i gospođa Ljiljana Čerović, predstavnica Turističke organizacije Srbije. Među mnogobrojnim zvaničnicima na SILA-FESTU ove godine prisustvao je i generalni direktor CIFTE pod čijim se pokroviteljstvom održavaju najveći svetski filmski festivali u Kanu, Veneciji, Njujorku… U prisustvu velikog broja medija uručene su nagrade najboljima, a izvršni direktor festivala Boško Savković podsetio nas je da se ove večeri festival ne završava, da on traje cele godine a da je veče dodele nagrada njegov vrhunac. Pripreme za SILA-FEST 2017 su već u toku,a svake godine na festival, koji je u porodici CIFTOVIH festivala, pristiže sve veći broj filmova.
Nagrade su dodeljene a svi gosti festivala otišli su bogatiji za jedan novi doživljaj Turističkog i Ekološkog filma i za bar još jedno novo prijateljstvo.
Festival je počeo 28.avgusta, a u okviru njega održavane su večernje projekcije filmova I dnevne pres konferencije. Dodatni sadržaji oduševili su učesnike, pa su u okviru njih održane prezentacije, takmičenja u pecanju, kuvanje riblje čorbe a organizovan je i zajednički obilazak Ramske tvrđave.