Свечано затворен “СИЛАФЕСТ“ 2016.

објављено у: Вести, Манифестације

У петак, 2. септембра, у гредском парку у Великом Градишту, одржана је се церемонија свечаног затварања међународног Фестивала кратког Туристичког и Еколошког филма СИЛА-ФЕСТ 2016.
Велико Градиште је у протеклој недељи било домаћин филмским ствараоцима документарних белешки из целог света. Многобројни посетиоци, љубитељи филмске уметности, на вечерњим пројекцијама, били су у могућности да уживају у најбољим филмским остварењима и премијерама кратких документарних филмова из света туризма и екологије. Жири састављен од еминентних стручњака имао је тежак задатак да ода признање најуспешнијим филмских остварењима из целог света.
На церемонији затварања говорили су Председник општине, господин Драган Милић и госпођа Љиљана Черовић, представница Туристичке организације Србије. Међу многобројним званичницима на СИЛА-ФЕСТУ ове године присуствао је и генерални директор ЦИФТЕ под чијим се покровитељством одржавају највећи светски филмски фестивали у Кану, Венецији, Њујорку… У присуству великог броја медија уручене су награде најбољима, а извршни директор фестивала Бошко Савковић подсетио нас је да се ове вечери фестивал не завршава, да он траје целе године а да је вече доделе награда његов врхунац. Припреме за СИЛА-ФЕСТ 2017 су већ у току,а сваке године на фестивал, који је у породици ЦИФТОВИХ фестивала, пристиже све већи број филмова.
Награде су додељене а сви гости фестивала отишли су богатији за један нови доживљај Туристичког и Еколошког филма и за бар још једно ново пријатељство.
Фестивал је почео 28.августа, а у оквиру њега одржаване су вечерње пројекције филмова И дневне прес конференције. Додатни садржаји одушевили су учеснике, па су у оквиру њих одржане презентације, такмичења у пецању, кување рибље чорбе а организован је и заједнички обилазак Рамске тврђаве.