Srebrno jezero Polumaraton

objavljeno u: Vesti

U subotu 7.marta, u Velikom Gradištu, održan je 6. “Srebrno jezero Polumaraton”.Organizator skupa bio je Atletski klub „VGSK” u saradnji sa Sportskim centrom, Turističkom organizacijom i Kulturnim centrom “Vlastimir Pavlović Carevac”, pod pokroviteljstvom Opštine Veliko Gradište.

Ceo događaj u 10 časova otvorila je trka slatkiša u kojoj su učestvovali naši najmlađi sugrađani i njihovi drugari iz cele Srbije. Prvo mesto osvojila je Lola Jordanov iz Petrovca na Mlavi. Ova trka je na najlepši način najavila polumaratonce koji su navijali i bodrili naše mališane. Predsednik opštine Dragan Milić otvorio je trku uz obećanje da će ovaj sportski događaj dugo godina najavljivati turističku sezonu u opštini Veliko Gradište. Boris Bogojević, organizator polumaratona, pozdravio je sve učesnike koji su došli iz svih krajeva Evrope, poželeo im brze noge, i odbrojavanjem dao znak za početak trke. Polumaraton od gradskog parka do Zatonja i nazad istrčalo je 240 takmičara. Udruženje osoba sa invaliditetom iz Kragujevca uključilo se u Polumaraton, a u predviđena 3 časa u cilj je utrčala Iskra Milenković, slabovida devojčica koja je trčala sa svojim trenerom Aleksandrom Andrejićem. Svi takmičari ovog udruženja moralni su pobednici ovog takmičenja, a treba napomenuti da je u polumaratonu učestvovao i dečko sa paraplegijom, koji je dokazao da ništa ne može da spreči jak duh, i da je svaki dan šansa da pobedimo sami sebe.

U 11 časova startovala je i trka zadovoljstva koja je pratilla stazu do Srebrnog jezera i nazad.

Udruženje “Golub” iz Velikog Gradišta kuvalo je gulaš za sve učesnike Polumaratona.

Na ovom takmičenju poraženih nema, “Cilj je bio proći kroz cilj” a svi učesnici otišli su veseli iz Velikog Gradišta bogatiji za jedno novo iskustvo, i bar još jedno novo prijateljstvo.

 

U generalnom plasmanu za muškarce pobednik je bio Denis Firulović sa vremenom 1:16:23, drugo mesto zauzeo je Novica Stojanović 1:18:44 a trća mesto osvojio je Miodrag Vukić 1:20:16.

U generalnom plasmanu za žene pobednica je bila Maria Moskova sa vremenom 1:32:47, drugo mesto osvojila je Aleksandra Burkanović 1:38:37  a treća je bila Sanela Fetahović 1:44:03.

U kategoriji Muškaraca 40-49 najbrži je bio Zoran Radičanin, drugo mesto bio je Kristifor Manču a treću poziciju je zauzeo Dragan Mladenović.  U istoj kategoriji za žene pro mesto osvojila je Sanela Fetahović , drugo mesto pripalo je Svetlani Jovanović a treće mesto zauzela je Gordana Diković- Jovanović.

U kategoriji Muškaraca 50+ najbrži je bio Jovan Glišić, drugi je stigao Navligu Lonel a treći je bio Aleksandar Maksimović. U istoj kategoriji za žene pobednica je bila Lepa Aleksić, druga je stigla Suzana Filipović a treće mesto osvojila je Vera Velimirović.

Najbrži Gradištanci ove godine bili su Miodrag Vukić i Lepa Aleksić.