Сребрно језеро Полумаратон

објављено у: Вести

У суботу 7.марта, у Великом Градишту, одржан је 6. “Сребрно језеро Полумаратон”.Организатор скупа био је Атлетски клуб „ВГСК” у сарадњи са Спортским центром, Туристичком организацијом и Културним центром “Властимир Павловић Царевац”, под покровитељством Општине Велико Градиште.

Цео догађај у 10 часова отворила је трка слаткиша у којој су учествовали наши најмлађи суграђани и њихови другари из целе Србије. Прво место освојила је Лола Јорданов из Петровца на Млави. Ова трка је на најлепши начин најавила полумаратонце који су навијали и бодрили наше малишане. Председник општине Драган Милић отворио је трку уз обећање да ће овај спортски догађај дуго година најављивати туристичку сезону у општини Велико Градиште. Борис Богојевић, организатор полумаратона, поздравио је све учеснике који су дошли из свих крајева Европе, пожелео им брзе ноге, и одбројавањем дао знак за почетак трке. Полумаратон од градског парка до Затоња и назад истрчало је 240 такмичара. Удружење особа са инвалидитетом из Крагујевца укључило се у Полумаратон, а у предвиђена 3 часа у циљ је утрчала Искра Миленковић, слабовида девојчица која је трчала са својим тренером Александром Андрејићем. Сви такмичари овог удружења морални су победници овог такмичења, а треба напоменути да је у полумаратону учествовао и дечко са параплегијом, који је доказао да ништа не може да спречи јак дух, и да је сваки дан шанса да победимо сами себе.

У 11 часова стартовала је и трка задовољства која је пратилла стазу до Сребрног језера и назад.

Удружење “Голуб” из Великог Градишта кувало је гулаш за све учеснике Полумаратона.

На овом такмичењу поражених нема, “Циљ је био проћи кроз циљ” а сви учесници отишли су весели из Великог Градишта богатији за једно ново искуство, и бар још једно ново пријатељство.

 

У генералном пласману за мушкарце победник је био Денис Фируловић са временом 1:16:23, друго место заузео је Новица Стојановић 1:18:44 а трћа место освојио је Миодраг Вукић 1:20:16.

У генералном пласману за жене победница је била Мариа Москова са временом 1:32:47, друго место освојила је Александра Буркановић 1:38:37  а трећа је била Санела Фетаховић 1:44:03.

У категорији Мушкараца 40-49 најбржи је био Зоран Радичанин, друго место био је Кристифор Манчу а трећу позицију је заузео Драган Младеновић.  У истој категорији за жене про место освојила је Санела Фетаховић , друго место припало је Светлани Јовановић а треће место заузела је Гордана Диковић- Јовановић.

У категорији Мушкараца 50+ најбржи је био Јован Глишић, други је стигао Навлигу Лонел а трећи је био Александар Максимовић. У истој категорији за жене победница је била Лепа Алексић, друга је стигла Сузана Филиповић а треће место освојила је Вера Велимировић.

Најбржи Градиштанци ове године били су Миодраг Вукић и Лепа Алексић.