Сајам за сениоре у Бечу

објављено у: Вести

На сајму за сениоре у Бечу који се одржва од 23.до 26.октобра у хали А централног сајма Messe Wien, у сарадњи са туристичком агенцијом Пинкум,Туристичка организација општине Велико Градиште представља своју богату понуду.

На штанду се презентује каталог агенције са туристичком рутом Источне Србије која траје недељу дана, и која се већ годину дана реализује кроз долазак Аустријских држављана у сталним турама од маја до октобра. Почетна тачка свих обилазака је Сребрно језеро, где су туристи смештени у луксузном апартманском смештају. Обиласци укључују Рамску и Голубачку тврђаву, манастире Нимник и Тумане, археолошка налазишта Виминацијум и Лепенски Вир као и градове Београд, Вршац, Пожаревац и Велико Градиште. Туристичка организација знатижељним посетиоцима, кроз цаталог и филм, презентује богату туристичку понуду која укључује добру инфраструктурну опремљеност, смештајне капацитете, спортске терене, плаже, аква парк, туристичке бродове, ресторане, културно историјске споменике и верске објекте – Рамску тврђаву и манастир Нимник, Народни музеј у Великом Градишту, задужбину Пигозу и сликовите зграде на Житном тргу, градски парк, Европске бициклистичке стазе, Европску магистралу – Дунав, пољопривредна газдинства,као и најлепше манифестације у општини Велико Градиште.

Посетиоци на сајам долазе из целе Аустрије. Источна Србија је нова туристичка понуда на тржишту Аустрије, а агенција склапа предуговоре са великим бројем заинтересованих посетиоца.