Sajam turizma u Nišu

objavljeno u: Vesti

Jubilarni, 20. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu održan je u hali SC „Čair“ u periodu od 18 – 20. aprila 2019. godine. Turistička organizacija opštine Veliko Gradište nastupila je na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijom grada Požarevca a među najznačajnijim domaćim Turističkim organizacijama našao se i naš štand.
Sajam je otvoren u prisustvu velikog broja gostiju i učesnika. Svečanom otvaranju Sajma prisustvovali su i predstavnici Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija Republike Srbije, pomoćnica ministra Vera Božić Trefalt, predstavnici grada Niša, gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima i veliki broj turistikčih poslanika iz Srbije i regiona, ali i inostranstva.
Niški sajam je dobro mesto susreta turističke privrede ponude i tražnje i mesto za poslovne dogovore, prezentacije ali i razmenu inovativnih ideja i sadržaja. Pod kupolom hale „Čair“ svoju ponudu su prezentovali mnogobrojni turistički subjekti: turističke organizacije gradova i opština, turističke agencije, turoperatori, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma, predstavnici sportsko – rekreativnog turizma i aktivnog odmora, organizatori manifestacija, kao i udruženja samostalnih zanatlija suvenira.
U toku sajma Turistička organizacija potrudila se da na najbolji način predstavi bogatu turističku ponudu naše opštine, i posetioce sajma upozna kako sa prirodnim tako i sa kulturnim potencijalima. Ulaz na sajam bio je besplatan, što je doprinelo velikom broju posetioca. Akcenat ovogodišnjeg sajma stavljen je na aktivni turizam i turizam za mlade koje interesuju kratki odmori sa mnogo avanture, a posebno interesovanje vladalo je za Uranak festival. Potencijalnim turistima predočene su velike mogućnosti koje uključuju krstarenje Dunavom, uređene plaže, vožnja pedalinama, sportski tereni, mnogobrojne manifestacije, bogata ponuda ugostiteljskih objekata, noćni život i divni pejzaži prirode koji ušuškavaju Ramsku tvrdjavu i manastir Nimnik. Posebnu pažnju privuklo je Srebrno jezero za koje su se interesovali kako mladi tako i udruženja penzionera i sportista koja su zainteresovana za višednevne kolektivne posete.
Naš štand posetile su delegacije Turističke organizacije Golubac kao i Opštine Veliko Gradište, a gosti štanda bili su predstavnici Turističke organizacije Srbije, kao i predstavnici lovačkih udruženja iz Niša.
Utisci sa sajma su pozitivni, vladalo je veliko interesovanje ljudi, ostvaren je veliki broj kontakata, a naši domaćini potrudili su se da dopunskim programima edukativnog karaktera upotpune celokupni doživljaj.