Сајам туризма у Нишу

објављено у: Вести

Јубиларни, 20. Међународни сајам туризма и активног одмора у Нишу одржан је у хали СЦ „Чаир“ у периоду од 18 – 20. априла 2019. године. Туристичка организација општине Велико Градиште наступила је на заједничком штанду са Туристичком организацијом града Пожаревца а међу најзначајнијим домаћим Туристичким организацијама нашао се и наш штанд.
Сајам је отворен у присуству великог броја гостију и учесника. Свечаном отварању Сајма присуствовали су и представници Министарства туризма, трговине и телекомуникација Републике Србије, помоћница министра Вера Божић Трефалт, представници града Ниша, градоначелник Дарко Булатовић са сарадницима и велики број туристикчих посланика из Србије и региона, али и иностранства.
Нишки сајам је добро место сусрета туристичке привреде понуде и тражње и место за пословне договоре, презентације али и размену иновативних идеја и садржаја. Под куполом хале „Чаир“ своју понуду су презентовали многобројни туристички субјекти: туристичке организације градова и општина, туристичке агенције, туроператори, хотелијери, представници бањског и здравственог туризма, представници спортско – рекреативног туризма и активног одмора, организатори манифестација, као и удружења самосталних занатлија сувенира.
У току сајма Туристичка организација потрудила се да на најбољи начин представи богату туристичку понуду наше општине, и посетиоце сајма упозна како са природним тако и са културним потенцијалима. Улаз на сајам био је бесплатан, што је допринело великом броју посетиоца. Акценат овогодишњег сајма стављен је на активни туризам и туризам за младе које интересују кратки одмори са много авантуре, а посебно интересовање владало је за Уранак фестивал. Потенцијалним туристима предочене су велике могућности које укључују крстарење Дунавом, уређене плаже, вожња педалинама, спортски терени, многобројне манифестације, богата понуда угоститељских објеката, ноћни живот и дивни пејзажи природе који ушушкавају Рамску тврдјаву и манастир Нимник. Посебну пажњу привукло је Сребрно језеро за које су се интересовали како млади тако и удружења пензионера и спортиста која су заинтересована за вишедневне колективне посете.
Наш штанд посетиле су делегације Туристичке организације Голубац као и Општине Велико Градиште, а гости штанда били су представници Туристичке организације Србије, као и представници ловачких удружења из Ниша.
Утисци са сајма су позитивни, владало је велико интересовање људи, остварен је велики број контаката, а наши домаћини потрудили су се да допунским програмима едукативног карактера употпуне целокупни доживљај.