Sajam turizma u Kragujevcu

objavljeno u: Vesti

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište se predstavila na 10. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu od 23. do 25.novembra. Na sajmu je učestvovalo više od 100 izlagača iz zemlje i regiona. Gradska turistička organizacija Kragujevca i Šumadija sajam organizovali su brojne stručne, edukativne programe u cilju unapređenja saradnje u oblasti razvoja turizma. Turistička organizacija opštine Veliko Gradište na sajmu je nastupila u okviru zajedničkog projekta Biseri Dunava i Đerdapa u kome su učestvovale opštine Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin, , Nacionalni park Đerdap i udruženje Biseri Istočne Srbije koje je bilo nosilac projekta, a kome su se pridružile i kolege iz Bele Palanke kao i vinarija Boierescu iz Negotina.
Na dan otvaranja sajma štand Bisera Dunava i Đerdapa posetili su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, predstavnici Turističke organizacije Srbije kao i domaćini direktorka TO grada Kragujevca i predstavnici Šumadija sajma. Na atraktivnoj prezentaciji pohvaljen je celokupan nastup, jak turistički potencijal Donjeg Podunavlja kao i cele Istočne Srbije, kao i odlična gastronomska ponuda našeg kraja. Istog dana u Kragujevcu održan je seminar Turističke inspekcije, a gosti TO Veliko Gradište bili su inspektori sa Zlatibora, iz Raške kao i lokalni turistički inspektor iz Velikog Gradišta.
Kragujevčani koji su tradicionalno jedni od najbrojnijih poštovaoca i obožavaoca Srebrnog jezera i celog Đerdapa, dugo su se zadržavali na našem štandu. Pored klasičnih odmora primećeno je veliko interesovanje za verski turizam i pokloničke ture prema manastirima Tumane i Nimnik.
Prema ocenama stručnog žirija, štand Biseri Dunava i Đerdapa osvojio je treće mesto za najbolju prezentaciju na sajmu. Kod ove najprestižnije nagrade sajma ocenjuje se ceo nastup, izgled štanda, propagandni material, film, hrana i uspešna komunikacija i usmena prezentacija turističkih potencijala na štandu.