Сајам туризма у Крагујевцу

објављено у: Вести

Туристичка организација општине Велико Градиште се представила на 10. Међународном сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу од 23. до 25.новембра. На сајму је учествовало више од 100 излагача из земље и региона. Градска туристичка организација Крагујевца и Шумадија сајам организовали су бројне стручне, едукативне програме у циљу унапређења сарадње у области развоја туризма. Туристичка организација општине Велико Градиште на сајму је наступила у оквиру заједничког пројекта Бисери Дунава и Ђердапа у коме су учествовале општине Пожаревац, Велико Градиште, Голубац, Доњи Милановац, Кладово, Неготин, , Национални парк Ђердап и удружење Бисери Источне Србије које је било носилац пројекта, а коме су се придружиле и колеге из Беле Паланке као и винарија Боиересцу из Неготина.
На дан отварања сајма штанд Бисера Дунава и Ђердапа посетили су представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, представници Туристичке организације Србије као и домаћини директорка ТО града Крагујевца и представници Шумадија сајма. На атрактивној презентацији похваљен је целокупан наступ, јак туристички потенцијал Доњег Подунавља као и целе Источне Србије, као и одлична гастрономска понуда нашег краја. Истог дана у Крагујевцу одржан је семинар Туристичке инспекције, а гости ТО Велико Градиште били су инспектори са Златибора, из Рашке као и локални туристички инспектор из Великог Градишта.
Крагујевчани који су традиционално једни од најбројнијих поштоваоца и обожаваоца Сребрног језера и целог Ђердапа, дуго су се задржавали на нашем штанду. Поред класичних одмора примећено је велико интересовање за верски туризам и поклоничке туре према манастирима Тумане и Нимник.
Према оценама стручног жирија, штанд Бисери Дунава и Ђердапа освојио је треће место за најбољу презентацију на сајму. Код ове најпрестижније награде сајма оцењује се цео наступ, изглед штанда, пропагандни материал, филм, храна и успешна комуникација и усмена презентација туристичких потенцијала на штанду.