Sajam turizma u Kragujevcu

објављено у: Вести

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište nastupila je na devetom međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma koji je održan od 24. do 26. novembra u Kragujevcu. Na zajedničkom štandu Čarolije Istočne Srbije nastupilo je osam turističkih organizacija, a pored opštine Veliko Gradište svoje turističke potencijale predstavile su i opštine Pirot, Knjaževac, Petrovac na Mlavi, Požarevac, Negotin i Bor.

Projekat Čarolije Istočne Srbije realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija, a na nastupu u okviru sajma u Kragujevcu promovisana je i zajednička brošura “Čarolije” koja je osvojila treće mesto u kategoriji najbolji promotivni materijal.

Prvog dana sajma promovisana je gastronomska ponuda Istočne Srbije. Posetioci su imali priliku da uživaju u ukusima našeg kraja, a prezentacija je ocenjena kao vrlo uspešna, i pohvaljena je od strane pomoćnice ministra za turizam, gospođe Renate Pindžo, kao i predstavnika Turističke organizacije Srbije.

Turistička ponuda opštine Veliko Gradište dobro je poznata Kragujevčanima, a mnogi od njih imaju i privatne vikendice na Srebrnom jezeru. Najveće interesovanje vladalo je za ponudu smeštajnih kapaciteta na Srebrnom jezeru (za letnju sezonu 2018.) kao i za prateće programe (turističke brodove, sportske terene, akva park, manifestacije, muzej, manastir Nimnik i Ramsku tvrđavu).

Sajam turizma organizovao je Šumadija sajam u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom “Kragujevac”, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.