Сајам туризма у Београду

објављено у: Вести

Највећа туристичка манифестација у земљи и региону југоисточне Европе, 42. Међународни сајам туризма, одржаће се од 20. до 23. фебруара. Туристичка организација општине Велико Градиште на сајму туризма наступиће и ове године самостално у хали 4. Припреме су у току, а посетиоци сајма имаће прилику да ове године на нашем штанду уживају у мултимедијалној презентацији на зиду састављеном од ЛЕД екрана. Штанд ће својим дизајном, на интересантан начин, привући љубитеље романтичног одмора али и заљубљенике у мистичну историју, а поред Сребрног језера, бисера континенталног туризма Србије, ове године ће акценат бити стављен на Средњовековну Рамску тврђаву која је своје капије, након обимне реконструкције, отворила свим посетиоцима у августу прошле године.

Главни дан презентације туристичке понуде општине Велико Градиште биће 21.фебруара на штанду Туристичке организације. На презентацији, која почиње у 11 часова, говориће се о постигнутим резултатима и акцијама које је наша општина покренула у циљу јачања туристичке понуде као и о инвестицијама и примерима добре праксе. Посетиоци ће имати прилику да се упознају са богатом туристичком понудом општине Велико Градиште а овом приликом биће најављени фестивали и јубилеји. Главна тема презентације биће Рамска тврђава која својом архитектуром и локацијом подсећа на илустрације из најлепших бајки. Посетиоци тврђаве обилазе ову средњовековну лепотицу са љубазним домаћином, шетају до оближњих видиковца, плове Дунавом туристичким бродићем а искуство које доживе у Раму памте целог живота. Магична прича о Бајазиту II, грофу Лопрештију али и о легендарном преласку Трајана преко понтонског моста само су неке од прича које крије Рам.

У оквиру припрема за наступ на сајму, штампају се проспекти, израђују се туристички спотови и  промотивни реквизити.

Хала 4, Београдски сајам Туризма, штанд Туристичке организације општине Велико Градиште, дођите јер лето је ближе него што мислите!!!