Sajam domaćeg turizma

objavljeno u: Vesti

Proteklog vikenda u beogradskom „Big Fashion“ centru održan je sajam domaćeg turizma „Upoznaj Srbiju“. Organizator ovog događaja je „ Carnival Fun Factor – Event Production “ a zvanični domaćin bila je Turistička organizacija Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Cilj sajma bio je predstavljanje turističke ponude Srbije i podsticanje razvoja domaćeg turizma.
Turistička organizacija opštine Veliko Gradište predstavila je svoje turističke potencijale na samostalnom štandu, sa kolegama iz Braničevskog okruga.
Sajam je otvorio Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, a nakon zvaničnog otvaranja, zajedno sa organizatorima sajma kao i direktorkom TO Vojvodina, sekretar je obišao sve štandove i porazgovarao sa svim predstavnicima lokalnih turističkih organizacija o idejama za zadržavanje domaćih turista u zemlji i nastupu na inostranim tržištu. On je prilikom posete štanda TO Veliko Gradište istakao važnost kulturološkog i verskog turizma, i pohvalio saradnju Turističkih radnika naše opštine sa kolegama iz Bele Crkve, zbog slične ponude koja se promoviše na različite načine uz jednu harmoničnu sinergiju, pa tako ljudi koji posećuju Srebrno jezero često skelom premoste Dunav i dodatni dan provedu na jezerima Bele crkve, kao što i turisti koji dolaze na Belocrkvanski karneval, rado obilaze Ramsku tvrđavu i manastir Nimnik.
Najveće interesovanje na štandu vladalo je za Srebrno jezero, plaže, akva park, turističke brodove, sportske i rekreativne sadržaje zatim za Ramsku tvrđavu i manastir Nimnik kao i za posetu Narodnom muzeju i zadužbini Pigozi u Velikom Gradištu. Sve je više individualnih turista koji žele da pešače, upoznaju lokalno stanovništvo, probaju domaću kuhinju i popiju čašicu rakije sa svojim domaćinima. Posetioci su se informisali o festivalima i manifestacijama koje se održavaju u našem kraju kao i o smeštajnim kapacitetima koji svoje ležajeve izdaju za vaučere Vlade Republike Srbije.
Ugostitelji sa teritorije opštine Veliko Gradište darivali su posetioce sajma pa su tako u nagradnom kvizu vredne poklone dobijali najmlađi posetioci. Oni najsrećniji povešće svoje roditelje na vikend u Veliko Gradište da zajedno uživaju na plaži, posete grad na vodi, voze se pedalinama ili jednostavno posmatraju iskričavo svetlucanje vode.
Mnogobrojni mediji i turistički portali izveštavali su direktno sa sajma.