Сајам домаћег туризма

објављено у: Вести

Протеклог викенда у београдском „Big Fashion“ центру одржан је сајам домаћег туризма „Упознај Србију“. Организатор овог догађаја је „ Carnival Fun Factor – Event Production “ а званични домаћин била је Туристичка организација Војводине уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Циљ сајма био је представљање туристичке понуде Србије и подстицање развоја домаћег туризма.
Туристичка организација општине Велико Градиште представила је своје туристичке потенцијале на самосталном штанду, са колегама из Браничевског округа.
Сајам је отворио Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, а након званичног отварања, заједно са организаторима сајма као и директорком ТО Војводина, секретар је обишао све штандове и поразговарао са свим представницима локалних туристичких организација о идејама за задржавање домаћих туриста у земљи и наступу на иностраним тржишту. Он је приликом посете штанда ТО Велико Градиште истакао важност културолошког и верског туризма, и похвалио сарадњу Туристичких радника наше општине са колегама из Беле Цркве, због сличне понуде која се промовише на различите начине уз једну хармоничну синергију, па тако људи који посећују Сребрно језеро често скелом премосте Дунав и додатни дан проведу на језерима Беле цркве, као што и туристи који долазе на Белоцрквански карневал, радо обилазе Рамску тврђаву и манастир Нимник.
Највеће интересовање на штанду владало је за Сребрно језеро, плаже, аква парк, туристичке бродове, спортске и рекреативне садржаје затим за Рамску тврђаву и манастир Нимник као и за посету Народном музеју и задужбини Пигози у Великом Градишту. Све је више индивидуалних туриста који желе да пешаче, упознају локално становништво, пробају домаћу кухињу и попију чашицу ракије са својим домаћинима. Посетиоци су се информисали о фестивалима и манифестацијама које се одржавају у нашем крају као и о смештајним капацитетима који своје лежајеве издају за ваучере Владе Републике Србије.
Угоститељи са територије општине Велико Градиште даривали су посетиоце сајма па су тако у наградном квизу вредне поклоне добијали најмлађи посетиоци. Они најсрећнији повешће своје родитеље на викенд у Велико Градиште да заједно уживају на плажи, посете град на води, возе се педалинама или једноставно посматрају искричаво светлуцање воде.
Многобројни медији и туристички портали извештавали су директно са сајма.