Praznična dekoracija Velikog Gradišta

objavljeno u: Vesti

U susret praznicima, početkom decembra počela je akcija dekoracije grada. Turistička organizacija opštine Veliko Gradište pokrenula je akciju za izbor najlepše ukrašene kuće i najbolje dekorisanog izloga u našoj opštini. Komisija je obilazila prijavljene takmičare i ocenjivala angažovanje na prazničnom uređenju. Svi izlozi su fotografisani, a vlasnici istih su svojom maštom i trudom učinili da njihove radnje bajkovito zablistaju.

U konkurenciji mnoštvo lepih, pa i prelepih izloga i kuća, suočen sa mnogim dilemama, žiri je imao težak zadatak da oceni najuspešnije. Ove godine kuću je nabolje ukrasio Drikić Nebojša iz Topolovnika, a nagrade za najlepše ukrašene izloge dobili su „Pekara Ema“ i „Umetničko udruženje starih zanata Jefimija“. Pobednici su imali prijem kod predsednika opštine, gospodina Dragana Milića. Ovom prilikom  darivana je i prvorođena beba na teritoriji naše opštine, a poklon je preuzeo otac bebe Darko Pajkić iz Topolovnika.

Akcija dekoracije grada sastavni je deo velike akcije opštine Veliko Gradište koja je u toku praznika osmislila niz događaja. Deda Mraz je darivao svu decu Gradišta koja su šetala trgom Mladena Miloradovića 29. 30. i 31. decembra, a ovom prilikom paketiće su dobila i deca u Domu zdravlja. Najlepši izlog i najbolje dekorisana kuća proglašeni su 5.januara, kada je darivana i prvorođena beba. Očekuje nas lomljenje česnice u crkvi svetog Arhangela Gavrila na Božić. Lomljenje česnice će se održati nakon liturgije koja počinje u 8:30 časova. U ovom nesvakidašnjem događaju učestvovaće deca do četvrtog razreda. Za Srpsku Novu godinu organizovani su zanimljivi i veseli događaji. Program će početi Novogodišnjim koncertom u 19 časova u sportskoj hali u organizaciji Kulturnog centra , a nastaviće se veselo na gradskom trgu u 21 čas. Na Žitnom trgu za dobro raspoloženje pobrinuće se orkestar Novice Simića, a pripremljeno je bogato posluženje (kuvano vino, rakija, sokovi i pljeskavice). Slavlje će se završiti velikim vatrometom. Doček na trgu organizovaće Turistička organizacije opštine Veliko Gradište.