Пливање за часни крст у Великом Градишту

објављено у: Вести

Велики хришћански празник Богојављење у Великом Градишту, 14. пут по реду, у  организације Цркве Светог архангела Гаврила, обележен је традиционалним пливањем за Часни крст. На Дунавском кеју окупило се много људи да подржи учеснике овог занимљивог такмичења. У конкуренцији од 15 учесника,  овогодишњи победник био је Адамовић Милош из Пожаревца. Милошу је припао часни крст а нашој суграђанки Лепи Алексић, као јединој женској учесници пливања,  директорка Туристичке организације општине Велико Градиште Дајана Стојановић уручила је дукат. Најмлађи учесник био је Васиљевић Стефан из Кисиљева (2004.годиште).

Пливање су подржали аласи Великог Градишта Петровић Ненад, Жељко Бојовић, Станко Здравковић, Стевић Славољуб и Окић Иван, који су у чамцима дочекали учеснике и вратили их на обалу. Једини учесници који су пливали и у повратку били су Станковић Ненад и Лепа Алексић.

Свештеник је у пригодном говору, током уручења признања у црквеном дому, истакао да је сваки учесник пливања који је ушао у реку на Богојављање победник, без обзира што су до крста неки стигли пре а неки касније. Сви пливачи који у оквиру Богојављења скоче у освештану реку служитељи су Бога живога, који им је дао снагу, и коме се увек захваљујемо на благодетима које нам пружа.