Turistička mapa
Turistička mapa

На другом километру од Великог Градишта, у окружењу шумовитог Белог Багрема, тамо где Дунав меандрира, налази се Сребрно језеро. Настало је преграђивањем дунавског рукавца зарад одбране од подземних вода, и тако је настало 14 км дуго, једно од наших највећих језера.
Одсјај и светлуцање воде попут сребра учинили су да оно тако добије име. Пријатна, топла лета и чиста вода која се филтрира кроз песковито тло, са шљунковитим, травнатим и бетонским плажама чине га веома атрактивним.
Добра инфраструктурна опремљеност, разнолика понуда Силвер Лејк Ресорта, богати менији бројних ресторана, ексклузивни кафићи с погледом на језеро, голф и тениски терени, вожња туристичким бродовима, луксузни хотелски смештај са конференцијским салама, удобан смештај у вилама на самој обали језера, пријатан боравак код власника у домаћој радиности, одмаралишту и кампу, чине га једним од центара српског туризма.
Уз све треба напоменути да је језеро богато рибом па га с правом називају рајем за риболовце. Овде је уловљен шаран тежак 45 килограма који је оборио Гинисов рекорд.