Otvoren šahovski turnir na Srebrnom jezeru

objavljeno u: Vesti

U nedelju 16. juna otvoren je trinaesti Međunarodni šahovski turnir “Open Srebrno jezero 2019“  (Silver Lake Chess Festival)  na Srebrnom jezeru, u velikoj sali “Danubia park“ hotela i “kamin sali“ Restorana “Sidro“.  Organizatori festivala su Šah klub VGSK, opština Veliko Gradište, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište i kompanija “Silver lejk risort“ (Silver lake resort).

Ovaj međunarodni festival okupio je zaljubljenike u šah iz 25 zemalja. Ove godine prijavljen je rekordni broj takmičara a na turniru imamo 303 igrača (učesnici dolaze iz celog sveta – Rumunija, Japan, San Francisko…). Prijavljeni učesnici igraće tri turnira: A – profesionalni igrači, B – amateri i C – deca. U okviru festivala, u sredu 19. juna, održaće se blic rejting turnir u ubrzanom šahu.

U sklopu turnira 18. juna, sa početkom od 10 časova, reprezentativci Srbije Ivan Ivanišević, Miloš Perunović i  Branko Tadić odigraće simultanku za mlađu kategoriju igrača. Naši istaknuti velemajstori će 20. juna održati predavanje sa početkom u 9 časova. Učešće na simultanci i predavanju je besplatno pa pozivamo sve ljubitelje šaha da nam se pridruže. I ove godine na turniru će učestvovati i Kiril Georgijev, velemajstor iz Bugarske.

Festival će trajati nedelju dana, a zatvaranje turnira održaće se 23.juna na Srebrnom jezeru.