Отворен шаховски турнир на Сребрном језеру

објављено у: Вести

У недељу 16. јуна отворен је тринаести Међународни шаховски турнир “Опен Сребрно језеро 2019“  (Silver Lake Chess Festival)  на Сребрном језеру, у великој сали “Данубиа парк“ хотела и “камин сали“ Ресторана “Сидро“.  Организатори фестивала су Шах клуб ВГСК, општина Велико Градиште, Туристичка организација општине Велико Градиште и компанија “Силвер лејк рисорт“ (Silver lake resort).

Овај међународни фестивал окупио је заљубљенике у шах из 25 земаља. Ове године пријављен је рекордни број такмичара а на турниру имамо 303 играча (учесници долазе из целог света – Румунија, Јапан, Сан Франциско…). Пријављени учесници играће три турнира: А – професионални играчи, Б – аматери и Ц – деца. У оквиру фестивала, у среду 19. јуна, одржаће се блиц рејтинг турнир у убрзаном шаху.

У склопу турнира 18. јуна, са почетком од 10 часова, репрезентативци Србије Иван Иванишевић, Милош Перуновић и  Бранко Тадић одиграће симултанку за млађу категорију играча. Наши истакнути велемајстори ће 20. јуна одржати предавање са почетком у 9 часова. Учешће на симултанци и предавању је бесплатно па позивамо све љубитеље шаха да нам се придруже. И ове године на турниру ће учествовати и Кирил Георгијев, велемајстор из Бугарске.

Фестивал ће трајати недељу дана, а затварање турнира одржаће се 23.јуна на Сребрном језеру.