Ostrovačka čorbijada

objavljeno u: Vesti, Manifestacije

U subotu, 17.07.2021.g održana je Ostrovačka čorbijada. U veselom raspoloženju, uz obilje ribljih specijaliteta, selo okruženo srebrnim sjajem, još jednom je proslavilo dan ribara.
Mnogobrojni učesnici i posetioci došli su iz susednih mesta, a kako sami govore, na Ostrovačkoj čorbijadi mnogo je važnije druženje od samog takmičenja. Kuvanje čorbe trajalo je ravno dva sata, a žiri je imao težak zadatak da oceni koji je specijalitet najukusniji. Pre proglašenja pobednika održana je velika narodna lutrija, a lozove su prodavala deca iz osnovne škole.Mnogobrojne firme i zanatlije uključile su se u ovu akciju i donirale različite poklone učesnicima igre na sreću.
Najsvečaniji trenutak svakako je bio proglašenje najumešnijih kulinara. Sva tri pobednička mesta zauzeli su takmičari domaćini. Selo Ostrovo pokazalo se još jednom kao tradicionalno alasko naselje, a Ostrovčani kao vrsni poznavaoci ribljih specijaliteta.
Treće mesto osvojio je Stokić Aleksandar, drugo mesto pripalo je Paunović Nebojši a pobedničku riblju čorbu skuvao je Slavoljub Milanović.