Островачка чорбијада

У суботу, 17.07.2021.г одржана је Островачка чорбијада. У веселом расположењу, уз обиље рибљих специјалитета, село окружено сребрним сјајем, још једном је прославило дан рибара.
Многобројни учесници и посетиоци дошли су из суседних места, а како сами говоре, на Островачкој чорбијади много је важније дружење од самог такмичења. Кување чорбе трајало је равно два сата, а жири је имао тежак задатак да оцени који је специјалитет најукуснији. Пре проглашења победника одржана је велика народна лутрија, а лозове су продавала деца из основне школе.Многобројне фирме и занатлије укључиле су се у ову акцију и донирале различите поклоне учесницима игре на срећу.
Најсвечанији тренутак свакако је био проглашење најумешнијих кулинара. Сва три победничка места заузели су такмичари домаћини. Село Острово показало се још једном као традиционално аласко насеље, а Островчани као врсни познаваоци рибљих специјалитета.
Треће место освојио је Стокић Александар, друго место припало је Пауновић Небојши а победничку рибљу чорбу скувао је Славољуб Милановић.