Jepurijada 2019

objavljeno u: Vesti

U subotu 30.11.2019.g. u Topolovniku devetnaesti put po redu održana je manifestacija Jepurijada u organizaciji lovačke sekcije Topolovnik uz podršku MZ Topolovnik, Opštine Veliko Gradište i Turističke organizacije opštine Veliko Gradište. U veselom raspoloženju 15 ekipa takmičile su  se u kuvanju zečijeg gulaša. Među vrsnim kulinarima našli su se i gosti iz Rumunije.

I pored vetrovitog vremena oko kotlića vladala vesela atmosfera koja je zagrejala sve učesnike. Mnogobrojni meštani sela i posetioci manifestacije, uživali su u dobrom druženju i iščekivanju proglašenja pobednika. Za sve učesnike i goste u dva kazana kuvan je i srneći gulaš, sa oko 300 porcija.

Po završetku takmičarskog dela, žiri sastavljen od eminentnih poznavaoca gastronomskih specijaliteta probao je 15 različitih gulaša i ocenjivao je boju, gustinu, zaljućenost, izgled i ukus ovog specijaliteta.

Na otvaranju je govorio predsednik lovačkog udruženja Topolovnik Ljubivoje Paunović koji je i dodelio nagrade pobednicima. Ovogodišnju titulu najboljih ponela je ekipa domaćina – Lovačka sekcija Topolovnik, drugo mesto pripalo Ljubiši Mišiću iz Braničeva, a treće mesto osvojila je ekipa iz Radimne iz susedne Rumunije.  Organizatori su dodelili zahvalnice suorganizatorima i prijateljima manifestacije.

Gastronomska manifestacija Jepurijada nalazi se na godišnjem kalendaru događaja i sastavni je deo turističke ponude opštine Veliko Gradište.