Јепуријада 2019

објављено у: Вести

У суботу 30.11.2019.г. у Тополовнику деветнаести пут по реду одржана је манифестација Јепуријада у организацији ловачке секције Тополовник уз подршку МЗ Тополовник, Општине Велико Градиште и Туристичке организације општине Велико Градиште. У веселом расположењу 15 екипа такмичиле су  се у кувању зечијег гулаша. Међу врсним кулинарима нашли су се и гости из Румуније.

И поред ветровитог времена око котлића владала весела атмосфера која је загрејала све учеснике. Многобројни мештани села и посетиоци манифестације, уживали су у добром дружењу и ишчекивању проглашења победника. За све учеснике и госте у два казана куван је и срнећи гулаш, са око 300 порција.

По завршетку такмичарског дела, жири састављен од еминентних познаваоца гастрономских специјалитета пробао је 15 различитих гулаша и оцењивао је боју, густину, заљућеност, изглед и укус овог специјалитета.

На отварању је говорио председник ловачког удружења Тополовник Лјубивоје Пауновић који је и доделио награде победницима. Овогодишњу титулу најбољих понела је екипа домаћина – Ловачка секција Тополовник, друго место припало Лјубиши Мишићу из Браничева, а треће место освојила је екипа из Радимне из суседне Румуније.  Организатори су доделили захвалнице суорганизаторима и пријатељима манифестације.

Гастрономска манифестација Јепуријада налази се на годишњем календару догађаја и саставни је део туристичке понуде општине Велико Градиште.