Јепуријада

објављено у: Вести

У суботу 24.11.2018.г. у Тополовнику осамнаести пут по реду одржана је манифестација Јепуријада у организацији ловачке секције Тополовник уз подршку МЗ Тополовник, Општине Велико Градиште, Културног Центра “Властимир Павловић Царевац” и Туристичке организације општине Велико Градиште. У веселом расположењу 17 екипа такмичило се у кувању зечијег гулаша. Међу врсним кулинарима из земље и иностранства нашли су се и гости из Нове Молдаве, Крушевца и екипа из Војводине.
И поред ветровитог времена око котлића владала весела атмосфера која је загрејала све учеснике. Многобројни мештани села и посетиоци манифестације, уживали су у добром дружењу и ишчекивању проглашења победника. За све учеснике и госте у два казана куван је и срнећи гулаш, са око 300 порција.
По завршетку такмичарског дела, организован је богат културно-уметнички програм. АНИП Властимир Павловић Царевац представио се различитим кореографијама које су извели чланови припремне фолклорне групе а народним играма и песмама представио се КУД из Тополовника. Фолклор је одушевило посетиоце у препуном дому културе. На отварању је говорио председник ловачког удружења Тополовник Драгиша Перић.
Жири састављен од еминентних познаваоца гастрономских специјалитета пробао је 17 различитих гулаша и оцењивао је боју, густину, заљућеност, изглед и укус овог специјалитета.
Председник ловачког удружења Голуб и заменик председника општине, господин Слађан Марковић доделио је награде победницима у кувању гулаша. Овогодишњу титулу најбољих понела је екипа из Селевца, друго место припало је екипи из Рама, а код трећег места жири је био неодлучан, па је доделио два признања и то екипи из Нове Молдаве и Велибору Младеновићу из Великог Градишта. Организатори су доделили захвалнице суорганизаторима и пријатељима манифестације.
Гастрономска манифестација Јепуријада налази се на годишњем календару догађаја и саставни је део туристичке понуде општине Велико Градиште.