“Изабери своју авантуру! #vidisrbiju“ на Сребрном језеру и Рамској тврђави

објављено у: Вести

Туристичка организација Србије започела је, у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, летњу промотивну кампању под слоганом „Изабери своју авантуру! #vidisrbiju“ како би туристима приближилa туристичку понуду Србије и стимулисалa их да одмор проведу на некој од домаћих дестинација.

Директора Туристичке организације Србије, Марија Лабовић, обишла је јуче туристичке локалитете у општини Велико Градиште, у пратњи домаћина, председника општине, Драгана Милића.

“У склопу наше летње промотивне кампање “Изабери своју авантуру, види Србију“ ево нас данас на Сребрном језеру, предивној дестинацији која стварно може да понуди нашим грађанима квалитетан и садржајан одмор на обалама језера, али и да пружи додатан туристички садржај кроз обиласке у непосредној близини Сребрног језера. Данас смо имали прилике да видомо да је читав доњи ток Дунава, Доње Подунавље, заиста туристички бисер Србије и завређује пажњу наших домаћих гостију. Очекујемо да је, у склопу наше кампање и препоруке Владе Републике Србије, ове године најбезбедније одмарати се у Србији,  Туристичка организација Србије препоручује управо ову дестинацију за летњи одмор.”, рекла је директорка Лабовић.

“Мислим, и да се није десило ово са COVID-ом ваљало је летовати на Сребрном језеру и у Великом Градишту. Ми смо овде мало привилеговани јер живомо на обали Дунава, имамо прелепо Сребрно језеро које постаје препознатљива туристичка дестинација и за Србију и ван Србије. Имамо и реку Пек на 500 метара од центра града. “, поручио је Милић.

Он је позвао госте да обиђу и Рамску тврђаву, реновирану пре два месеца од стране Турске, као и Виминацијум и Љубичево, што заједно чини јединствену туристичку понуду, затим Голубачку тврђаву и манастире Тумане и Нимник. У близини је и Лепенски вир одакле туристи могу наставити према Кладову и Неготину.

Како је навео, Сребрно језеро је за госте обезбедило бројне садржаје – марину, аква парк, два туристичка брода који саобраћају у правцу Голупца и Рама, спортске терене, кошаркашки камп Милоша Теодосића и веслачки центар Веслачког савеза Србије. Он је овом приликом најавио и отварање спортске хале где је у плану формирање одбојкашког кампа са селектором српске репрезентације, Градиштанцем, Бобом Ковачем.

“Изузетно добро су се показали ваучери, а све већи број резервише смештај за седам и 10 дана што до сада није био случај. Очекујемо изузетно добру сезону, прошле године имали смо 100.000 преноћишта, а очекујемо и 50 одсто више.“, нагласио је председник Милић.

Током јучерашњег дана, Доње Подунавље је, у оквиру кампање “Изабери своју авантуру, види Србију“, обишао и Расим Љајић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација.

Овај пројекат обухватио је медијску и дигиталну кампању, препоруке познатих личности и тесну сарадњу са локалним туристичким организацијама.

Последња дестинација коју представници ТОС-а и медији обишли била је Рамска тврђава, средњевековни бисер на обали Дунава. Нажалост, облаци су спречили посетиоце да виде један од најлепших залазака сунца, у којем су уживали и император Трајан и султан Бајазит Други, на месту где је Дунав, у српском току, најшири.