Фестивал цвећа и меда у Великом Градишту

објављено у: Вести

Други фестивалски дан у Великом Градишту традиционално окупио је велики број излагача који у својој понуди имају велики избор цвећа, биљака, садница, цветних аранжмана, опреме за хортикултуру, као и најразличитије врсте декоративних материјала за саксије. Ове године на тргу Младена Милорадовића своје штандове лепо су уредили и произвођачи меда.
Фестивал се веома симболично одржава почетком маја, када се на најлепши могући начин, уз цвеће, мед, песму и игру најављује почетак туристичке сезоне.
Ова посластица за љубитеље баштованства, ботанике и хортикултуре уопште, окупила је велики број посетилаца који осим што су куповали најбоље цвеће по сниженим ценама, од стручњака су могли да добију савете о расађивању, гајењу и правилној исхрани цвећа.
Председник општине Велико Градиште званично је отворио други фестивалски дан а програм је почео на најлепши начин, наступом малишана из Предшколске установе Мајски цвет. Најмлађа дечија фолклорна група АНИП-а Властимир Павловић Царевац из Великог Градишта представила се играма из Србије а припремна фолклорна група АНИП-а наступила је са влашким играма.
Комисија је вредно радила и оцењивала најлепше цветне штандове и штандове са медом.
Победнички цветни штанд ове године је уредила је Вера Ранић из Кисиљева , а награду је уручио председник општине Драган Милић.
Победнички штанд са пчелињим производима имао је Мирко Арсић из Бискупља, а награду је уручила директорка Туристичке организације Дајана Стојановић.
Фестивал цвећа не одржава се случајно баш у Великом Градишту. Градиште је од вајкада познато по цветним ронделама, које заузимају централно место на градском тргу. Град је познат по труду уложеном у то да се декорација и уређеност градског парка и Царевчевог шеталишта доведу на светски ниво.
Велико Градиште на фестивалу мирише на опојне цветне латице а сви посетиоци са собом носе успомену, користан савет и лепо мирисно сећање.