Dani cveća i meda Kusiće

objavljeno u: Vesti

Tradicionalno, već 16. put za redom, Festival Cveća i meda 5. maja u Kusiću, okupio je svojevrsne izlagače cvetnih proizvoda iz čitave Srbije, a pridružili su im se i vrsni proizvođači meda.
U okviru male oaze cveća i zelenila nalazilo se baštensko cveće, rasadni materijali, ukrasno bilje, dekorativni materijali, kao i proizvodi za negu i održavanje cveća. Ovo je bila idealna prilika za izlagače da se sretnu i razmene iskustva u vezi sa uzgajanjem cveća i pravilnim održavanjem, kao i za posetioce da uživaju u nesvakidašnjem cvetnom prizoru i čuju savete o rasađivanju, gajenju i prehrani cveća.
Na festivalu je svoju ponudu predstavili su mnogobrojni izlagači koji su vredno dekorisali svoje cvetne štandove. Festival je otvorio zamenik predsednika opštine Slađan Marković. Bogat kulturno umetnički program ispunio je očekivanja. U prepodnevnom bloku nastupili su KUD iz Braničeva i dve dečije grupe Ansambla narodnih igara i pesma „Vlastimir Pavlović Carevac“, kao i domaćini OŠ Ivo Lola Ribar iz Kusića sa pesmama i zdravicom.
Po završetku programa najuspešnijima su uručene vredne nagrade. Najlepši cvetni štand imao je Nebojša Stanković iz Kusića a najlepši štand sa proizvodima od meda imao je Srđan Jović iz Topolovnika.
U popodnevnim časovima, kao veliko finale, izvođači ANIP-a spletom igara zatvorili su prvi festivalski dan na spektakularan način.