Дани цвећа и меда Кусиће

објављено у: Вести

Традиционално, већ 16. пут за редом, Фестивал Цвећа и меда 5. маја у Кусићу, окупио је својеврсне излагаче цветних производа из читаве Србије, а придружили су им се и врсни произвођачи меда.
У оквиру мале оазе цвећа и зеленила налазило се баштенско цвеће, расадни материјали, украсно биље, декоративни материјали, као и производи за негу и одржавање цвећа. Ово је била идеална прилика за излагаче да се сретну и размене искуства у вези са узгајањем цвећа и правилним одржавањем, као и за посетиоце да уживају у несвакидашњем цветном призору и чују савете о расађивању, гајењу и прехрани цвећа.
На фестивалу је своју понуду представили су многобројни излагачи који су вредно декорисали своје цветне штандове. Фестивал је отворио заменик председника општине Слађан Марковић. Богат културно уметнички програм испунио је очекивања. У преподневном блоку наступили су КУД из Браничева и две дечије групе Ансамбла народних игара и песма „Властимир Павловић Царевац“, као и домаћини ОШ Иво Лола Рибар из Кусића са песмама и здравицом.
По завршетку програма најуспешнијима су уручене вредне награде. Најлепши цветни штанд имао је Небојша Станковић из Кусића а најлепши штанд са производима од меда имао је Срђан Јовић из Тополовника.
У поподневним часовима, као велико финале, извођачи АНИП-а сплетом игара затворили су први фестивалски дан на спектакуларан начин.