Дан Дунава 2017

објављено у: Вести

U četvrtak, 29.juna u Velikom Gradištu proslavićemo  rodjendan najlepse Evropske reke Dunava. Turistička organizacija u saradnji sa Republickom direkcijom za vode na interesantan način obeležiće Dan Dunava u našem gradu.

U 10 časova u Predškolskoj ustanovi Majski cvet, održaće se radionica za decu i vaspitače, koju će održati udruženje starih zanata “Zlatne ruke” iz Beograda. Ovo će biti zanimljiv način da se naši najmlađi sugrađani upoznaju sa starim zanatima, i oprobaju u izradi narukvica od vune ili izradi malih predmeta od gline. U 16 časova održaće se ista radionica u gradskom parku, pa ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane sugrađane da nam se pridruže i oprobaju se u nekom od zanata. U 19 časova, u teretani PINKUM održaće se prezentacija Aikido veština gde će posetioci moći da se upoznaju sa drevnom Japanskom borilačkom veštinom.

Dan Dunava održava se svakog 29.juna, a ove godine, proteklih meseci, u Velikom Gradištu održano je niz radionica vezanih za ovu manifestaciju. Sa učenicima srednje škole održane su radionice na temu “Ulepšajmo priobalje Dunava” a kao cilj radionica nabavljeno je zelenilo koje je zasadjeno u gradu, takođe, u veliku ekološku akciju čišćenje Dunava, u okviru Uranak festivala, po projektu Dana Dunava, Turistička organizacija podržala je akciju i pridružila se istoj. Deca iz Predškolske ustanove Majski cvet nacrtala su radove na kojima je predstavljen njihov život pokraj Dunava, a radovi će biti izloženi u INFO-CENTRU na Srebrnom jezeru, kako bi turisti mogli da uživaju u najlepšem predstavljanju čarobnog Dunava.